Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka na kani

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kanie 3 szt wieksze
filet z kurczaka 1 szt
warzywa mrożone ok 2 garści
ser żółty ok 5 plastrów
grzanki ok 2 garści
sól i pieprz do smaku
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka na kani

Kanie oczyszczamy, płuczemy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Osączamy na papierowym ręczniku.
Mięso płuczemy, osuszamy i oprószamy sola i pieprzem albo przyprawą do mięsa. Wrzucamy na patelnie i obsmażamy, dodajemy mrożonkę i przez chwilę dusimy. Doprawiamy do smaku. Rozkładamy na przygotowanych kaniach.
Dwa plastry sera kroimy w paseczki i zwijamy w ślimaczki. Resztę sera drobno kroimy albo ścieramy na tarce i oprószamy kanie.
Ślimaczki układamy dowolnie i dodajemy po kilka grzanek. Kanie przekładamy na blaszkę i zapiekamy w gorącym piekarniku do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 10.11.2017 20:23
Wiesz Martynko u nas w tym roku to nawet w ogrodzie rosły było ich mnóstwo:)
SzczyptaChili 10.11.2017 20:04
Skorzystam na pewno oby tylko i za rok kanie do rodziły :)
katarzynka455 10.11.2017 15:14
dziękuję :) polecam na przyszły rok:)
katarzynka455 10.11.2017 15:12
dziękuję:)
SzczyptaChili 10.11.2017 14:22
Super pomysł , że nie wpadłam na taki podczas wysypu kani :)
Franciszek 10.11.2017 11:27
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak