Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron papardelle 250 g
cebula 1 sztuka
boczniaki 300 g
masło klarowane
łosoś wędzony 300 g na gorąco
śmietana 30% 250 ml
żółtko jajek 2 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól

Porada

Smaczny, sycący pomysł na obiad w 30 minut.

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Krok 1 - Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie foto
2
Obraną cebulę pokroić w kostkę , oczyszczone boczniaki w paski.
Na patelni rozgrzać masło klarowane zeszklić cebulę , dodać grzyby smażyć na rumiano.
Krok 2 - Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie foto
3
Do grzybów włożyć makaron oraz porwanego na małe kawałki łososia.
Krok 3 - Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie foto
4
Śmietanę połączyć z żółtkami, gałką muszkatołową i pieprzem cytrynowym.
Sos wlać na patelnię delikatnie mieszając do momentu aż obklei wszystkie składniki. ( ew. doprawić solą )
Krok 4 - Pappardelle z łososiem i boczniakami w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak