Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jajeczno-grzybowe kotleciki...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
1 kg/zielonki,opieńki
cebula
1 sztuka
olej rzepakowy
1/4 szklanki
jajka ugotowane na twardo
10 sztuk "L"
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka
jajko
1 sztuka "L
bułka namoczona w mleku
1 sztuka
natka pietruszki
1/2 pęczka
Kucharek przyprawa do potraw
2 łyżeczki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
3/4 łyżeczki
Sklep Prymat
olej rzepakowy
- ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: jajeczno-grzybowe kotleciki...

grzyby oczyścić szybko opłukać, zalać zimną wodą, zagotować, zamieszać i wodę z pianą wylać na durszlak, opłukać

ponownie grzyby włożyć do garnka, wlać zimnej wody do zakrycia grzybów i gotować z 30 minut, ponownie wylać na durszlak, wywar można zamrozić, użyć do sosu, zupy, bigosu

grzyby posiekać na drobno, usmażyć z cebulą na oleju i wystudzić, przecisnąć przez kratkę do jajek jajka na twardo

grzyby dobrze wyrobić z jajkami, tartą bułką, bułką wymoczoną w mleku i dobrze odciśniętą, kucharkiem, pieprzem, jajkiem, natką pietruszki posiekaną

na gorącym oleju smażyć rumiane nie za duże kotlety, odkładać na ręcznik papierowy - pyszne kotlety grzybowo-jajeczne smakują bardzo na ciepły obiad jak również na zimno do bułki a`la burgery........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak