Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza jajeczna na chlebie tostowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
chleb tostowy 6 kromek
boczek wędzony 250 g
papryka czerwona pół szt
kukurydza konserwowa 5 łyżek
ser żółty 1 szklanka
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza jajeczna na chlebie tostowym

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jajka roztrzepujemy widelcem. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do jajek razem ze startym serem oraz kukurydzą. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy kromki chleba tostowego bez skórki. Następnie na chleb wylewamy masę jajeczną. Piekarnik rozgrzewamy. Pizzę pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 11.11.2017 09:46
Super! Na pewno wykorzystam pomysł :)
jejkuchnia 29.10.2017 10:07
Bardzo fajna!
Jolcia_90 25.10.2017 16:33
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak