Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony wieprzowe w sosie z suszonych grzybów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

medaliony wieprzowe 200 g
mąka pszenna 3 łyżki
grzyby suszone 2 łyżki (zmielone)
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
śmietana 30% 50 ml
sos sojowy 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony wieprzowe w sosie z suszonych grzybów

Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy z każdej ze stron aż mąka przyrumieni się na złoty kolor, podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz grzyby. Mięso przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 1 h. W miarę potrzeb mięso podlewamy wodą. Następnie do mięska dodajemy sos sojowy, sól i pieprz do smaku oraz śmietankę. Wszystko razem mieszamy i ściągamy z palnika. Podajemy w towarzystwie ziemniaków lub kaszy z dodatkiem pysznej surówki. Do sosu możemy dodać również ulubione zioła. Smacznego kochani :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 20.10.2017 12:37
Cudowne mięsko!
w mojej kuchni 16.10.2017 20:50
apetryczne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak