Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

podgrzybki opiekane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

podgrzybki
10 szt, same kapelusze
sól
szczypta
Sklep Prymat
jajko
2 -3
pieprz
do smaku,
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
do smaku,
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania,

zalewa;

woda zimna
5 szkl,
ocet
1 szkl,
Liść laurowy suszony Prymat
2
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
3 - 4 ziarenka,
Sklep Prymat
cukier
do smaku u mnie 1/2 szkl,
sól
1 łyżka,
Sklep Prymat
cebula
1 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: podgrzybki opiekane

Podgrzybki oczyścić usunąć ogonki, a kapelusze dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia. Kapelusze delikatnie oprószyć solą.

Rozbełtać jajka wraz z przyprawą uniwersalną oraz pieprzem. Do miseczki wsypać bułkę tartą.

Kapelusze panierować w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Usmażone kapelusze układać w głębszej misce a następnie zalać letnią zalewą.

Na drugi dzień można sie zajadać.

Zalewę robimy według siebie, (jaką kto lubi ).

Oto mój przepis na zalewę;

Wszystkie podane składniki na zalewę zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 02:59
Zrobię tak.
jejkuchnia 10.10.2017 16:28
Super podgrzybki. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak