Przepis i sposób przygotowania na: Sernik jagodowy na zimno
1. Ciasteczka rozdzielić, usunąć masę . Ciastka wrzucić do rozdrabniacza, zmiksować. Przełożyć do miski, dodać roztopione masło , dokładnie wymieszać.
'2. Tortownicę o śr. 22 cm , wyłożyć folią, przełożyć masę, uciskając, wyrównać spód. Wstawić do lodówki na 40 minut.
3. Jagody rozmrozić , zmiksować z łyżką cukru.
4. Ser, cukier, aromat , zmiksować.
5. Żelatynę zalać niewielką ilością wody. Do zmiksowanej masy serowej, wlać śmietanę , powtórnie zmiksować .
6. Do masy serowej, dodać zmiksowane jagody i rozpuszczoną żelatynę w mikrofalach . Dokładnie wymieszać.
7. Masę przelać do formy, odstawić do lodówki co najmniej na godzinę.
8. Żelatynę zalać, niewielką ilością wody. Do garnuszka , wlać wodę, dodać cukier, śmietanę, zagotować.Cały czas mieszając.
Odstawić garnek, wrzucić połamaną czekoladę, wcześniej zalaną żelatynę, dokładnie wymieszać. Przestudzić, letnią zalać sernik. Zaraz dekorować borówkami, odstawić do całkowitego stężenia.
SMACZNEGO!!!!!