Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa kapuściana surówka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 szt,
kapusta czerwona 1/4 szt,
cebula 1 szt,
rodzynki 1/2 szkl,
majonez 4 łyżki,
jogurt grecki 2 łyżki,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
sól i pieprz do smaku,
cukier do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa kapuściana surówka

Kapustę białą i czerwoną opłukać ,osuszyć a następnie zetrzeć na tarce ( grube oczka).
Włożyć do miski dodać sól dokładnie wymieszać i odczekać około godziny.
Cebule obrać i drobniutko posiekać dodać do kapusty, dodać również sparzone wrzątkiem a następnie odsączone rodzynki , obrane pokrojone w drobną kostkę jabłko.
Dodać posiekaną pietruszkę zieloną oraz majonez i jogurt naturalny.
Całość dokładnie wymieszać doprawić do smaku pieprzem ,solą oraz odrobiną cukru.
Udekorować rodzynkami oraz posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 30.09.2017 08:17
Apetyczna. :)
gusia1000 30.09.2017 00:37
Dobra surówka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak