Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 1 kg
bulion warzywny 1 litr
śmietana 30% 200 ml
sól i pieprz do smaku
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
ząbki czosnku 1 szt
makaron 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i przelej zimną wodą. Grzyby pokrój w paski (jeśli kapelusze są bardzo małe, zostaw je w całości). Czosnek wraz z cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Następnie dodaj grzyby i smaż jeszcze przez 10 minut. Do grzybów dodaj bulion i gotuj około 10–15 minut, dopraw do smaku solą i pieprzem. Śmietanę kremówkę wymieszaj z kilkoma łyżkami gorącego wywaru, wlej do zupy i zagotuj. Na talerz wyłóż makaron, wylej zupę i posyp posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 22.09.2017 07:33
Ja lubię bardziej esencjonalną bez śmietany. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak