Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z kabanosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż woreczek
kabanos drobiowy 30 dag
papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 4 szt
suszone pomidory 8 szt
sól i pieprz do smaku
majonez 3 łyżki
zielona cebulka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z kabanosem

Ryż ugotować w osolonej wodzie do miękkości i odstawić do ostudzenia. Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Pomidory suszone pokroić w paski, a kabanosy w około 1 cm kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. Udekorować posiekaną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 14.09.2017 08:24
Bardzo ciekawa sałatka. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak