Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczonych buraków

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone pieczone
1 kg
czosnek
pieczony duża główka
wywar warzywny
1 litr
sok z cytryny
do smaku
jogurt grecki
do smaku
jajka ugotowane na twardo
Sól ziołowa jodowana Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
purée ziemniaczane
w proszku
olej roślinny
do smaku

Porada

Gotowy krem można podawać zarówno na gorąco, jak i w formie chłodnika.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczonych buraków

Buraki po upieczeniu pozostawić w piekarniku do zupełnego ostygniecia. Następnie obrać i zmiksować z dodatkiem esencjonalnego wywaru warzywnego oraz wyciśniętym z łupiny pieczonym czosnkiem. Krem podgrzać i doprawić sokiem z cytryny, ulubionym olejem roślinnym, soląa ziołową, pieprzem i uniwersalną przyprawą warzywną. Gorący krem zagęścić do ulubionej konsystencji sypkim puree ziemniaczanym. Bardzo krótko zagotować.
Podawać z jogurtem greckim i jajkami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 11.09.2017 13:48
Pięknie podana. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak