Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa polędwica duszona

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 g
miód płynny 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka

Porada

Powstały sos można zagęścić kremówką :)

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa polędwica duszona

Kroki postępowania

1
Miód połączyć z oliwą i przyprawami.
Krok 1 - Miodowa polędwica duszona  foto
2
Obtoczyć w marynacie mięso i schować do lodówki na ok. 30 min.
Krok 2 - Miodowa polędwica duszona  foto
3
Na patelni stopić masło i przełożyć mięso.
Krok 3 - Miodowa polędwica duszona  foto
4
Dusić do miękkości, a do pozostałego sosu można dodać kremówki i zagotować.
Krok 4 - Miodowa polędwica duszona  foto
5
Podawać np. z ziemniaczanymi talarkami i sosem.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Miodowa polędwica duszona  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 23:14
chetnie bym zjadla ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak