Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa moc warzyw

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone
3 sztuki
ziemniaki
5 sztuk
marchew
2 sztuki
pietruszka
1 sztuka
seler
1 kawałek
por
1 kawałek
bób
1 szklanka (ugotowanego)
kapusta biała
30 dag
cukinia
1 sztuka
pomidory
3 sztuki
czosnek
1 ząbek
pietruszka zielona
przyprawy
masło
4 łyżki
śmietana
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa moc warzyw

Marchew, pietruszkę, seler i por pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, zalać 1,5 litra bulionu warzywnego, dodać ziemniaki i buraki pokrojone w mniejszą kostkę, dosypać 1 łyżeczkę jarzynki i kilka ziaren czarnego pieprzu, przykryć i gotować 30 minut. Kapustę pokroić w paseczki i po 30 minutach dodać do garnka, gotować kolejne 15 minut. Pomidory obrać i pokroić w kostkę tak samo pokroić cukinię i dołożyć do zupy, wsypać ugotowany i obrany ze skórki bób i gotować kolejne kilka minut, aż cukinia zmięknie. Śmietanę zahartować gorącą zupą i wlać do garnka na koniec dodać drobno pokrojony czosnek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, przed podanie posypać zieloną pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak