Galareta

Galareta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nogi wieprzowe

    3 sztuki
  • udka z kurczaka

    0,5 kg
  • ziele angielskie

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • liść laurowy

    5 sztuk
  • włoszczyzna

    1 (krojona w paski)
  • biodrówka

    0,5 wieprzowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy i zalewamy wodą. Zagotowujemy i usuwamy szumowiny, dodajemy warzywa, przyprawy i gotujemy do miękkości. Mięso z kurczaka i warzywa wyjmujemy wcześniej, z nogi i biodrówkę w momencie gdy odchodzi mięso od kości.
Usuwamy mięso od kości, mięso drobno pokroić, wlać odcedzony wywar i jeszcze gotować przez około 15 minut.
Przelewamy do salaterek l i odstawiamy do lodówki aby stężała.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara/zuza22_85

31.12.2011 16:24
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat