Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galareta

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nogi wieprzowe
3 sztuki
udka z kurczaka
0,5 kg
ziele angielskie
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
5 sztuk
Sklep Prymat
włoszczyzna
1 (krojona w paski)
biodrówka
0,5 wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta

Mięso oczyszczamy i zalewamy wodą. Zagotowujemy i usuwamy szumowiny, dodajemy warzywa, przyprawy i gotujemy do miękkości. Mięso z kurczaka i warzywa wyjmujemy wcześniej, z nogi i biodrówkę w momencie gdy odchodzi mięso od kości.
Usuwamy mięso od kości, mięso drobno pokroić, wlać odcedzony wywar i jeszcze gotować przez około 15 minut.
Przelewamy do salaterek l i odstawiamy do lodówki aby stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 31.12.2011 16:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak