Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kaszką i malinami
Białka oddzielamy od żółtek ubijamy ze szczyptą soli dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając na sztywno. Do dobrze ubitych białek dodajemy żółtka chwilę jeszcze ubijamy chwilę, wsypujemy przesiane mąki i proszek do pieczenia mieszamy delikatnie ale już ręcznie.
Masę wlewamy do tortownicy 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20-25 minut.
Przygotowanie kaszy manny
Do garnka wlewamy mleko zagotować wsypać kaszę mannę ugotować cały czas mieszać .Pod koniec gotowania dodać cukier i maliny chwilę jeszcze gotować .Kaszę mannę ostudzić .
Masło utrzeć na biały puch dodawać porcjami zimną kaszę miksować mikserem .
Galaretki rozpuścić w 750 ml wody.
Biszkopt smarujemy dzemem z czarnej porzeczki lub ulubionym .Na dzem wykładamy przygotowaną masę .
Na masę dajemy maliny mogą być zamrożone na to wylewamy tężejącą galaretkę .
Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc .
POLECAM!!!!