Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kalafiorowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kalafior 1 szt,
cebula 1 szt,
oliwa 3 -4 łyżki,
jajko 5 -6 szt,
śmietana 250 ml,
ząbki czosnku 3 ząbki,
sól 1/2 łyżeczi,
pieprz odrobina,
Bazylia suszona Prymat odrobina,

dodatkowo;

ser żółty starty na tarce,

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kalafiorowa

Kalafior obrać z liści wypłukać, rozdrobnić na różyczki odcinając ogonki. Ogonki pokroić w plasterki i smażyć na gorącym tłuszczu z cebulą. Następnie do podsmażonej cebuli i ogonków dodać różyczki kalafiora dalej podsmażać.

Podsmażony kalafior wyłożyć do naczynia żaroodpornego.

Jajka wymieszać ze śmietaną i ząbkami czosnku. Dodać przyprawy i wymieszać.

Zalać kalafior, posypać startym żółtym serem i włożyć do średnio nagrzanego piekarnika na 40 minut.

Po tym czasie zostaje rozdzielić na talerze i zajadać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 23.07.2017 22:11
Dziękuję.;)
Ola1984 21.07.2017 12:46
Prosto i smacznie :) Bardzo fajny przepis :)
gusia1000 20.07.2017 23:22
Warto taką zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak