Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta do obiadu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka/ młoda
cebula biała 1 szt.
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kminek Prymat 1 łyżka
przyprawa do potraw do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta do obiadu

Wykonanie:
Kapustę oczyścić, poszatkować i ugotować na pół miękko i odstawić. Cebulę obrać, drobno posiekać i przysmażyć na maśle, dodać śmietanę, ziele angielskie, liść laurowy i kminek. Dusić przez 25 minut bardzo powali na wolnym ogniu (nie zagotować), dodać kapustę z koncentratem. Doprawić przyprawą do zup do smaku i dusić następne 25 minut także na wolnym ogniu- stale mieszając. Podawać na ciepło do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.07.2017 00:09
bardzo smaczna !!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak