Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grillowane roladki z bakłażana z fetą, łososiem i świeżą bazylią

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
1 szt
ser feta
1 opakowanie
łosoś wędzony
100 gram
bazylia świeża
1 garść
oliwa
3-4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sklep Prymat
cytryna
1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane roladki z bakłażana z fetą, łososiem i świeżą bazylią

Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na dość cienkie plastry. Skropić je sokiem z cytryny, ułożyć na tacce i grillować przez kilka minut, aż zmiękną.
Ser feta rozgnieść widelcem, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, łososia pokrojonego w kostkę, posiekane listki bazylii oraz zioła prowansalskie. Wymieszać. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Posmarować plastry bakłażana dość grubą warstwą pasty, zawinąć roladki, spiąć wykałaczką. Nasmarować wierzch oliwą z oliwek. Położyć roladki na tacce i grillować przez kilka minut do momentu, aż nadzienie będzie ciepłe.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak