zupa cebulowa

zupa cebulowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    50 dag
  • masło

    4 dag
  • woda

    1 i 3/4 l
  • białe wino

    1 i 1/2 k
  • cukier

    1łyżeczka
  • przyprawy

  • parmezan

    starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i drobno posiekać, zarumienić na maśle, wrzucić do wrzącej wody i gotować 10 minut. Pod koniec gotowania dodać kostki bulionowe i przyprawić solą i pieprzem Prymat oraz imbirem. Po zestawieniu z ognia dodać białe wino i karmel (zarumieniony wcześniej na patelni cukier) oraz starty parmezan.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

28.04.2011 12:36
smaczna

Margo1

28.04.2011 12:36
smaczna

Roman5

16.09.2010 14:52
zupa z winem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat