Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
ok 1 1/2 kg
pieczarki
ok 15 szt
wędlina
ok 50 dag
cebula
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
ok 5 szt
Sklep Prymat
sól i pieprz
tłuszcz
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami

Kapustę odcisnąć, zalać wodą i postawić do gotowania. Pieczarki obrać albo opłukać, pokroić i wrzucić na gorący tłuszcz. Chwilę zrumienić i dodać do kapusty. Dodać też pokrojoną i lekko zrumienioną cebulę.
Wędlinę pokroić, podsmażyć i dodać do kapusty. Dodać przyprawy i gotować do miękkości. Doprawić przyprawami i koncentratem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 12.07.2017 20:51
Bardzo fajny przepis :)
katarzynka455 11.07.2017 16:44
Na ostatnim zdjęciu brak części dekoracji bo zjadły mi moje wnuczęta:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak