Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 400 gram
cebula czerwona 2 sztuki
fasolka czerwona 1 puszka
pieczarki 200 gram
przecier pomidorowy 2 łyzki
śmietana 30% 0,5 szklanki
koperek 1\3 peczka
sól do smaku 1\3 łyzeczki
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1\3 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1\3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :)

Kroki postępowania

1
Cebulę czerwoną kroimy na mniejsze kawałki podsmażamy na patelni.
Krok 1 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
2
Kolejno dodajemy zmielone mięso z indyka. Razem podsmażamy .
Krok 2 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
3
Pieczarki kroimy w plastry i...
Krok 3 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
4
dodajemy do reszty składników . Wlewamy 0.5 szklanki wody i razem dusimy około 15 minut.
Krok 4 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
5
Po tym czasie dodajemy czerwona fasolkę oraz dodajemy przyprawy do smaku: pieprz, sól, czosnek, paprykę .
Krok 5 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
6
Kolejno dodajemy przecier pomidorowy oraz ...
Krok 6 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto
7
wlewamy śmietanę kremówkę rozprowadzając ja po wszystkich składnikach. Danie obsypujemy koperkiem . Smacznego :)
Krok 7 - Mięsna patelnia z dodatkiem czerwonej fasolki i pieczarek :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 04.07.2017 19:45
smaczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak