Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki z brokułami
Brokuł podzielić na różyczki, ugotować al dente, odcedzić. Pieczarki obrać, opłukać, pokroić na plasterki i przesmażyć doprawiając solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i majerankiem. Pierś z kurczaka umyć, pokroić na malutkie kawałki, przyprawić, wstawić do lodówki. Kukurydzę odcedzić. Oliwki pokroić na plasterki. Cebulę obrać, umyć, pokroić na krążki. Ser (najlepiej miękki) zetrzeć na tarce.
Blachę wysmarować oliwą. Podrośnięte ciasto podzielić na kilka równych części i rozgniatamy każdą na blaszce na kształt koła. Na ciasto wykładamy pieczarki, mięso z piersi kurczaka, brokuły, kukurydzę, oliwki, na koniec cebulę i starkowany ser. Posypujemy pieprzem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Pieczemy ok. 18-25 min.