Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe lody
Po tym czasie wyciągamy nasze zmrożone jabłka i wkładamy do misy blendera z ostrymi nożami. Dodajemy kremowy jogurt naturalny, cynamon, cukier puder i pomarańczową skórkę kandyzowaną. Miksujemy chwilę, tylko do uzyskania jednolitej, gęstej zmrożonej masy. Uwaga! Ilość cukru i cynamonu możemy zmniejszyć według własnych upodobań, wystarczy dać go mniej, następnie króciutko zmiksować, spróbować i opcjonalnie dołożyć wybrany składnik.
Lodową masę przekładamy do plastikowego pojemniczka z przykrywką. Całość wkładamy do zamrażalnika. Podczas mrożenia należy mieszać lody co 40-50 minut, aby nie dopuścić do powstania kryształków lodu i uzyskać kremową konsystencję. Czas mrożenia uzależniony jest od zamrażalnika. Średnio lody powinny uzyskać pożądaną konsystencję po około 4 godzinach.
Lody podajemy w wafelkach lub w pucharkach z ulubionymi dodatkami.