Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z roladą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Rolada

jaja 4 szt
jabłka 5 szt
proszek do pieczenia 0,5 lyzeczki
mąka pszenna 3/4 szkl
cukier 0,5 szkl

Masa

mleko 0,5 l
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 2 lyzki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 2 szt
cukier 5 lyzek

Dodatkowo

polewa czekoladowa 1 szt
kolorowe posypki
Biszkopt orzechowy: 2 szt po 4 jajach

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z roladą

Rolada: białka i cukier ubijamy i wsypujemy resztę składników. Obrane jabłka ścieramy na tarce i dajemy na formę wyscieloną papierem i zalewamy ciastem . Pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut. Ciepłą zawijamy w ścierkę.
Masę robimy gotując krem z mąk na mleku. Studzimy i mieszamy z masłem. Cukierki kroimy w kostkę i mieszamy z kremem.
Przełożenie gotowego ciasta: na spodzie biszkopt orzechowy- połowa masy- rolada pokrojona w plastry- masa- biszkopt orzechowy- dekorujemy polewą czekoladową i posypką cukrową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 05.07.2017 17:49
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak