łopatka w sosie chrzanowym

łopatka w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 kg
  • chrzan

    20 dag
  • bulion

    400 ml
  • bułka tarta

    8 dag
  • surowe żółtko

    2 szt
  • musztarda

    2 łyzki
  • sól, pieprz

  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso kroimy w plastry.Posypujemy sola i pieprzem.Układamy na natłuszczonym naczyniu zaroodpornym i pieczemy 30 minut w temp.200 st.Ucieramy chrzan i gotujemy 20 minut w bulionie.Sos przecieramy przez sitko,dodajemy smietane i bułke tarta.Gotujemy az zgestnieje.Zdejmujemy z ognia i dodajemy żółtko roztarte z musztarda i kilkoma łyzkami wywaru.Doprawiamy.Upieczone mieso układamy na półmisku z ziemniakami posypanymi koperkiem i polewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat