Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 60 dkg
jajko 2 szt
sól do smaku
woda letnia

fsrsz

szpinak świeży 1/2 kg
ser biały 30 dkg
jajko 1 szt
sól do smaku
smalec 2 łyżki
ząbki czosnku 5 szt
szczypiorek 1 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Mąkę wsypać na stolnicę, zrobić dziurkę i wbić jajko. Dodać sól, wodę, zagnieść ciasto.
Krok 1 - Pierogi z serem i szpinakiem foto
2
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać z niego kółka.
Krok 2 - Pierogi z serem i szpinakiem foto
3
Szpinak wypłukać, odgotować, odcedzić na sitku, wycisnąć. Na patelni rozpuścić tłuszcz , smażyć szczypiorek i szpinak, pod koniec dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, sól, wymieszać , wystudzić. Do wystudzonego szpinaku dodać ser , jajko,doprawić solą i kucharkiem., wymieszać.
Na każde kółko położyć farsz, złożyć na pół ,zlepić brzegi.
Krok 3 - Pierogi z serem i szpinakiem foto
4
Pierogi wrzucać do lekko osolonego wrzątku. gotować około 10 min od wypłynięcia.
Krok 4 - Pierogi z serem i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.07.2017 09:34
moje ulubione pierogi
Bożena Matuszczyk 04.07.2017 07:06
Pychotka;)
JulkaTomeczek 04.07.2017 00:06
Oj zjadłabym takie
Babeczka35 03.07.2017 22:56
Moje ulubione.
Renata9 03.07.2017 22:48
Pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak