Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Aromatyczna potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona
300 gram
pomidory krojone z puszki
1 puszka
cebula
2 szt
czosnek
4 ząbki
papryka czerwona
1/2 szt
cukinia
1 mała szt
oliwa
3 łyżki
curry
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Kurkuma mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Kmin rzymski mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1/2 łyżeczki
woda
1300 ml
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią

Kroki postępowania

1
Cebule obrać i pokroić w kostkę. Paprykę również pokroić w kostkę.
Krok 1 - Aromatyczna potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią foto
2
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i smażyć, aż staną się szkliste.
Krok 2 - Aromatyczna potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią foto
3
Dodać przyprawy (z wyjątkiem pieprzu) oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać i smażyć 1 minutę.
Krok 3 - Aromatyczna potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią foto
4
Przełożyć zawartość patelni do garnka. Wlać wodę, doprowadzić do wrzenia.
Krok 4 - Aromatyczna potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią foto
5
Soczewicę wypłukać pod bieżącą wodą i wrzucić do garnka.
Krok 5 - Aromatyczna potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią foto
6
Dodać również pomidory z puszki. Gotować 10 minut. Następnie dodać cukinię pokrojoną w cienkie półplasterki. Gotować około 10-15 minut. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać z kleksem śmietany.
Smacznego :)
Krok 6 - Aromatyczna potrawka z czerwoną soczewicą i cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 03.07.2017 00:10
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak