Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mięsno pieczarkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag mielonej
pieczarki ok 15 szt dużych
jajko 1-2 szt
rosół 3 -4 łyżki
cebula 1 szt
musztarda 1 łyżka do smaku
sól
pieprz
przyprawy an grilla
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mięsno pieczarkowe

Pieczarki jeśli trzeba obrać i pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię i odparować. Oprószyć solą i wystudzić.
Do mięsa dodać bułkę tartą, rosół, drobno pokrojoną cebulę i pieczarki.
Wbić jajko i doprawić do smaku.
Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć na oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak