Jajka z rybą wędzoną

Jajka z rybą wędzoną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • ryba wędzona

    30 dag
  • masło

    5 dag
  • galareta rybna

    10 dag
  • sałata

    5 liści
  • rzodkiewka

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybną galaretę przygotować. Ugotowane na twardo i obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć z nich żółtka. Kawałki ryby należy posiekać. Żółtka rozetrzeć widelcem, dodać miękkie masło i wszystko, razem z rybą dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku. Masą rybną napełniać połówki jajek. Układać na półmisku, przybrać liśćmi sałaty, rzodkiewką, zalać galaretą rybną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

24.09.2013 21:20
Super jajeczka

IKrakowianka

29.08.2013 19:32
smaczna propozycja

ankaryba

27.08.2013 08:23
to coś dla mnie :-)

aginaa

24.01.2012 17:19
pyszne

kasiaw

04.05.2011 21:18
smaczne i łatwe

rakow2

02.05.2011 16:43
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat