Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biala kiełbasa na szpinaku z szalotką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 4 kawalki
opakowanie mrożonego szpinaku
śmietana 3 łyzki
szalotka 2 sztuki
masło 1 łyzka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Biala kiełbasa na szpinaku z szalotką

Szpinak odmrozić odsączyc na durszlaku. W garnuszku rozgrzać smietanę dodać posiekane szalotki, i chwile smazyc dodac szpinak doprawic sola i pieprzem i jeszcze 5 minut gotować mieszając.
Kiełbasę ponakłuwać widelcem obsmażyc ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle.
Ułozyć warstwę szpinaku na nim gorące kiełbaski odrazu podawać.
Jako dodatek mozna podać upieczone w piekarniku frytki, ryż lub po prostu bulkę. Siekaną szalotkę mozna zastąpić przeciśniętym przez praskę czosnkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak