Biala kiełbasa na szpinaku z szalotką

Biala kiełbasa na szpinaku z szalotką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    4 kawalki
  • opakowanie mrożonego szpinaku

  • śmietana

    3 łyzki
  • szalotka

    2 sztuki
  • masło

    1 łyzka
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak odmrozić odsączyc na durszlaku. W garnuszku rozgrzać smietanę dodać posiekane szalotki, i chwile smazyc dodac szpinak doprawic sola i pieprzem i jeszcze 5 minut gotować mieszając.
Kiełbasę ponakłuwać widelcem obsmażyc ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle.
Ułozyć warstwę szpinaku na nim gorące kiełbaski odrazu podawać.
Jako dodatek mozna podać upieczone w piekarniku frytki, ryż lub po prostu bulkę. Siekaną szalotkę mozna zastąpić przeciśniętym przez praskę czosnkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat