Kurki dokładnie oczyszczamy jeżeli są duże kroimy na mniejsze części, doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy na 4 łyżkach oleju aż wyparuje z nich woda. Łopatkę kroimy na małe kawałki posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem i podpiekany na oleju około 10 minut. Cebulę kroimy w grubą kostkę i dodajemy do mięsa, podpiekamy jeszcze 5 minut, często mieszając, aby mięso się nie przypaliło.Po tym czasie mięso podlewamy szklanką wody i dalej dusimy jeszcze 10 minut aby przyprawy z patelni się całkowicie rozpuściły a woda była brązowa. Mięso przekładamy do garnka, dodajemy podsmażone kurki, wlewamy 3 szklanki wody, dodajemy pokrojone ogórki w kostkę i gotujemy do miękkości około 40 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, chilli, i dodajemy posiekany koperek. . Do 100 ml wody wsypujemy mąkę, mieszamy i dodajemy 2 łyżki gorącego wywaru i zagęszczamy sos.