Przepis i sposób przygotowania na: Tort owocowy z bezą
Kroki postępowania
Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku oraz po łyżce oleju.
Wsypać proszek do pieczenia i mąkę , wymieszać delikatnie łyżką do połączenia się składników.
Masę wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia , piec ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st ( do suchego patyczka).
Biszkopt odstawić do wystudzenia.
Ubite białka wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Pozostawić do wystudzenia.
Dodać rozmrożone owoce , zmiksować.
Złożenie: Biszkopt rozkroić na pół wzdłuż , blaty nasączyć ponem.
Pierwszą część wyłożyć na dolny biszkopt , przykryć pozostałym ciastem na którym rozsmarować drugą część remu.
Na wierzchu położyć bezę lekko dociskając aby przykleiła się do kremu.
Bezę posypać tartą czekoladą.