Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynowany udziec z indyka Eli

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka
1.8 kg
sos sojowy
3 łyżki
czosnek świeży-przeciśnięty przez praskę
6 ząbków
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
szczypta
kostka mięsna
1 sztuka
mąka pszenna
2-3 łyżki
olej sezamowy
1 łyżka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
3 łyżeczki
miód
3 łyżeczki
Musztarda delikatesowa Prymat
3 łyżeczki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
2 łyżeczki
musztarda ziarnista
4 łyżeczki
Sklep Prymat
sok z cytryny
1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany udziec z indyka Eli

Udziec umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i włożyć do miski.Składniki marynaty połączyć,natrzeć dokładnie udziec i włożyć na 3 godziny do lodówki.Zamarynowany udziec wyłożyć na brytfankę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 2 godzin.Kostkę mięsną rozpuścić w litrze wrzącej wody.Udziec polewać co jakiś czas,raz marynatą,raz wywarem mięsnym.Upieczony udziec wyjąć na pólmisek i przykryć folią aluminiową,żeby nie ostygł.Sos który powstał podczas pieczenia zlać do rondelka,rozcieńczyć wodą i zagotować.Mąkę wymieszą z wodą,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak