Marynowany udziec z indyka Eli

Marynowany udziec z indyka Eli

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    1.8 kg
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • czosnek świeży-przeciśnięty przez praskę

    6 ząbków
  • pieprz cayune

    szczypta
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    2-3 łyżki
  • olej sezamowy

    1 łyżka
  • przyprawa do kurczaka i dań z drobiu

    3 łyżeczki
  • miód

    3 łyżeczki
  • musztarda delikatesowa

    3 łyżeczki
  • Przyprawa do drobiu

    2 łyżeczki
  • musztarda ziarnista

    4 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udziec umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i włożyć do miski.Składniki marynaty połączyć,natrzeć dokładnie udziec i włożyć na 3 godziny do lodówki.Zamarynowany udziec wyłożyć na brytfankę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 2 godzin.Kostkę mięsną rozpuścić w litrze wrzącej wody.Udziec polewać co jakiś czas,raz marynatą,raz wywarem mięsnym.Upieczony udziec wyjąć na pólmisek i przykryć folią aluminiową,żeby nie ostygł.Sos który powstał podczas pieczenia zlać do rondelka,rozcieńczyć wodą i zagotować.Mąkę wymieszą z wodą,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat