Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Harcha, chlebek marokański

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 80 ml
semolina 250 gram
drożdże suche 2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
mleko ciepłe 150 ml
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Harcha, chlebek marokański

W miseczce połącz ze sobą mleko,drożdże i cukier. Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 5 minut.
Następnie do drożdży dodaj semolinę,oliwę,sól i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Jeszcze raz przykryj ściereczką i odstaw na ok. 15-20 minut.
Ciasto podziel na 3-6 kulek. Zależy od wielkości. Każdą kulkę wyłóż na stolnicę posypaną semoliną. Uformuj chlebki.
Smaż na suchej patelni, po ok. 5 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak