Żurek w chlebku Eli

Żurek w chlebku Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan ze słoika

    1/2 łyżeczki
  • biała kiełbasa

    1 sztuka
  • smalec

    1 łyżeczka
  • szynka plastry

    2 sztuki
  • papryka zielona

    4 paseczki
  • żurek

    rozwiedziony ml
  • jaja na twardo

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • chleb

    1 ziarnisty
  • papryka czerwona

    2 paseczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę sparzyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.Cebulę pokroić w kostkę.Kięłbasę podsmażyć z jednej strony na smalcu,przewrócić na drugą stronę,dodać cebulę i usmażyć.Kiełbasę pokroić w plastry,jajko na ćwiartki.Do ugotowanego żurku dodać chrzan,wymieszać i zagotować.Z chlebka zciąć górę i wyjąć miąższ(nie wyrzucać-można zrobić klopsiki chlebowe-w mojej galerii).Do chlebka nalać żurku,dodać kiełbasę i jajko.Z szynki zrobić różyczki.Do środka różyczek włożyć kawałki papryki i od razu podawać.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

andzia123

16.03.2012 09:57
rewelacja

Pacia

20.11.2011 08:31
pięknie wygląda

Ewelina38

27.07.2011 07:46
bardzo apetyczne jedzonko

Sarenka

21.01.2011 17:29
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat