Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 0,3 kg (młoda)
rzodkiewka 5 dużych
oliwa 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól

Porada

Smaczna, zdrowa, chrupiąca i kolorowa surówka która delikatnie pasuje do dań mięsnych, ryb, a także potraw z grilla.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

1. Kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę również ścieramy na dużych oczkach do kapusty.

2. Do warzyw dodajemy musztardę, oliwę z oliwek, sól oraz dużą szczyptę świeżo zmielonego, kolorowego pieprzu. Całość dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na 10 minut aby smaki się przegryzły. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak