Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z ciasteczkowym nadzieniem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

Biszkopt 20 dag
wódka 1 łyżka
serek mascarpone 1 łyżka
tahini pasta sezamowa 2-3 łyżki

Dodatkowo

czekolada gorzka 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z ciasteczkowym nadzieniem

Biszkopt pokruszyć do miski i dodać ser mascarpone oraz 2 łyżki pasty tahini i wódkę , całość zmiksować, gdyby masa była za sucha dodać jeszcze jedną łyżkę pasty sezamowej.
Czekoladę połamać i rozpuścić na parze lub w mikrofali i wysmarować nią bardzo dokładnie foremki do czekoladek, schłodzić i nałożyć drugą warstwę czekolady, następnie nałożyć nadzienie i resztą czekolady zalać góry foremek, schłodzić. Ilość gotowych czekoladek zależy od wielkości naszych foremek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 25.06.2017 17:44
smaczne czekoladki
Wacław 25.06.2017 12:49
apetycznie wyglądają :-)
Małgorzata92 25.06.2017 12:19
Wspaniałe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak