Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka " Raz, dwa, trzy"

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałatka

mix sałat z rukolą 180 g
pierś z kurczaka wędzona 380 g
ogórek zielony 5-6 sztuk
pestki dyni prażone

sos

musztarda strong 3 łyżeczki
miód prawdziwy 1 łyżka
ocet jabłkowy 3 łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka " Raz, dwa, trzy"

Musztardę ucieramy z miodem i octem, dodajemy cynamon, dalej ucieramy wlewając oliwę.

Wędzoną pierś kurczaka kroimy w plasterki, następnie na dwie lub trzy części.

Opłukane ogórki kroimy w plasterki. Ja nie obierałam ogórków, tylko nacięłam je paseczki.
Mix sałat z rukolą wykładamy na głęboki talerz, dodajemy plasterki ogórka i cząstki piersi, mieszamy. Całość polewamy sosem i posypujemy prażonymi pestkami dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 24.06.2017 14:59
Świetna ,szybka sałatka.;)
paniusiaewa 24.06.2017 10:47
Świetna dla pracujących, ciach i gotowe.
w mojej kuchni 24.06.2017 09:40
raz,dwa,trzy i zjedzone bo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak