rolada wisniowa

rolada wisniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    18 dag
  • mąka krupczatka

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    1\\3 opakowania
  • żelatyna

    4 płatki
  • wiśnie

    40 dag
  • śmietana kremówka

    1 opakowanie
  • cukier puder

    5 dag
  • cukier waniliowy

    1` szt
  • twaróg

    40 dag
  • dżem wiśniowy

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubijamy żółtkla z połowa cukruBiałka i reszte cukru ubij na sztywno.Połacz obie masy i dodaj make z proszkiem.Wymieszaj.Ciasto wylej na blache piecz około 15 minut w tem.180 st.Namocz zelatyne a gdy napecznieje odcisni i zalej 50 ml smietany kremówki.Podgrzej.Reszte smietany ubij i dodaj do twarogu.Dodaj rozpuszczona zelatyne.Biszkopt posmaruj dżemem,nastepnie kremem.Na wierzchu rozłóż wisnie bez pestek.Zwin w rolade zostaw do stezenia

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat