Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rolada wisniowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
4 szt
cukier
18 dag
mąka krupczatka
20 dag
proszek do pieczenia
1\\3 opakowania
Żelatyna wieprzowa Prymat
4 płatki
Sklep Prymat
wiśnie
40 dag
śmietana kremówka
1 opakowanie
cukier puder
5 dag
cukier waniliowy
1` szt
Sklep Prymat
twaróg
40 dag
dżem wiśniowy
1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: rolada wisniowa

Ubijamy żółtkla z połowa cukruBiałka i reszte cukru ubij na sztywno.Połacz obie masy i dodaj make z proszkiem.Wymieszaj.Ciasto wylej na blache piecz około 15 minut w tem.180 st.Namocz zelatyne a gdy napecznieje odcisni i zalej 50 ml smietany kremówki.Podgrzej.Reszte smietany ubij i dodaj do twarogu.Dodaj rozpuszczona zelatyne.Biszkopt posmaruj dżemem,nastepnie kremem.Na wierzchu rozłóż wisnie bez pestek.Zwin w rolade zostaw do stezenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak