Ciasto Balowe

Ciasto Balowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • mąka ziemniaczna

    4 łyżki
  • cukier drobny

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia łyżka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wyżej wymienionych produktów należy zrobić biszkopt. następnie ubić białka z cukrem, dodać zółtka, mąkę z proszkiem . Upiec.

Masa budyniowa :
2,5 szkl. mleka
1/2 szkl. cukru
pól margaryny
3 żółtka
3/4 szkl. mąki

Zagotować 1,5 szkl. mleka w reszcie mleka rozrobić mąkę z cukrem i żółtkami. Ugotować budyń, zimny utrzeć z zmargaryną.

MAsa Tofii:
mleko z puszki słodzone. Puszkę włożyć do garnka z wodą i gotowac około 2,5 godz.

Bita śmietana:
1/2 listra smietany 30%%
2 łyzki cukru pudru
2 opakowania śmietan0 fiksu
Ubić śmietanę dodając cukier i śmietan-fiks.

HERBATNIKI
około 5 paczek
GORZKA CZEKOLADA
około 4 kostki

1. Biszkopt
2.Masa budyniowa
3. Herbatniki
4. Toffi z puszki
5. Herbatniki
6.Bita śmietana
7.Tarta czekolada

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat