Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grzybowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 2 kg
cebula 2 szt
olej 1/2 szkl
sól i pieprz do smaku
ocet 10 % 1/4 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grzybowa

Kurki lub inne grzyby leśne dokładnie oczyszczamy, większe grzyby kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie 15 minut. Po ugotowaniu grzyby odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka i razem z kurkami podsmażamy na oleju. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, posypujemy solą i pieprzem i dusimy aż grzyby zmiękną około 20 minut. Do podsmażonych grzybów dodajemy ocet i koncentrat dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy aż składniki się dobrze połączą. Gotową sałatkę przekładamy do suchych i czystych słoików , zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut. Słoiki odwracamy do góry dnem aby się zassały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 25.06.2017 20:08
Cos pysznego
IKrakowianka 22.06.2017 21:50
super pomysł na sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak