Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szaszłyki z sarny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab ze sarny
1 kg
boczek wędzony
60 dag
pieczarki
30 dag
cebula
4 szt
papryka czerwona
2 szt
sól i pieprz
do smaku

Marynata

olej
4 łyżki
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat
3 łyżki
ząbki czosnku
3 szt
majeranek
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z sarny

Olej mieszamy z przyprawą do wołowiny, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso z sarny myjemy kroimy w dość grubą kostkę,dodajemy marynatę i wkładamy na kilka godzin w lodówce. Po tym czasie pieczarki i boczek kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w ósemki. Nabijamy na patyczki kolejno mięso , boczek, paprykę, cebulę, mięso , boczek i pieczarki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia smarujemy 2 łyżkami oleju układamy szaszłyki posypujemy solą i pieprzem i pieczemy w piekarniku przez 1,5 godziny w 190 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 24.06.2017 10:14
wyglądam smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak