Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z czerwonej kapusty z warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

DIP

kapusta czerwona 2-2,5 liście
ząbki czosnku 2-3 sztuki
orzechy nerkowca 1 szklanka
woda mineralna 3/4-1 szklanki
sok z limonki 3/4-1 limonki
sól do smaku

Warzywa

ogórek zielony 2-3 sztuki
marchewka 2-3 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka

Porada

Dip doskonale sprawdza się jako dodatek do frytek, pizzy i słonych ciasteczek.

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z czerwonej kapusty z warzywami

Warzywa należy opłukać, obrać i znowu opłukać.

Mniejsze świeże ogórki kroimy na cztery, większe na sześć części. Z marchewkami postępujemy tak samo. Paprykę pokroić w długie paseczki.
Liście czerwonek kapusty opłukać i pokroić w drobniejsze cząstki aby ułatwić blendowanie.
Liście kapusty, orzechy i przepołowiony czosnek blendujemy, dolewając sok z limonki i wodę mineralną. Ja wlałam tylko 3/4 szklanki wody i mój dip był gęsty, ale można wlać całą szklankę. Na koniec solimy do smaku.
Podajemy z warzywami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 21.06.2017 09:55
Ale fajny pomysł :).
KORAL 20.06.2017 09:27
Dziękuję, najlepiej smakuje z ogórkami lub pizzą :)
benka 19.06.2017 20:12
Świetny pomysł.
gosia56 19.06.2017 13:06
super pomysł
Ewa Wojtaszko 19.06.2017 11:55
a to coś nowego :)
Urszula Świeca 19.06.2017 11:36
Świetny.))
jagoda5913 19.06.2017 11:26
fajny kolor wyszedł
mirosława4 19.06.2017 11:22
ładny kolor
Justi2401 19.06.2017 10:51
Takiego dipu jeszcze nie próbowałam, bardzo ciekawy pomysł :)
olkaaa 19.06.2017 10:07
chętnie spróbuję
pestka 19.06.2017 08:51
pyszna propozycja
Bożena Matuszczyk 19.06.2017 08:48
Smakowity o pięknym kolorku;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak