Banoffee

Banoffee

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    150 g
  • masło

    75 g
  • banan

    3
  • śmietana 30%

    200 ml
  • cynamon

    1 laska
  • kajmak

    1 puszka
  • czekolada gorzka

    3 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Herbatniki przełożyć do blendera i zmielić na gładką masę. Następnie w garnku roztopić masło i dodać do herbatników. Wymieszać wszystko razem do momentu, aż masło połączy się z herbatnikami. Całość przełożyć do foremki na tartę i dobrze ubić ręką. Tak przygotowany spód włożyć do lodówki na 20 minut.
Ubić słodką śmietankę na sztywno. Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Gdy spód będzie sztywny ułożyć na nim banany, masę kajmakową i bitą śmietanę. Całość posypać startą czekoladą i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

27.05.2017 14:47
świetna propozycja

gosia56

27.05.2017 13:28
super pomysł

Wacław

27.05.2017 11:08
przepyszne ciasto :-)

Patrycja33

27.05.2017 00:41
szybki przepis na pyszne ciasto :) muszę zrobić :)

bertpvd

26.05.2017 23:48
Smaczny przepis

jagoda5913

26.05.2017 23:41
Pyszne cuasto

Janina

26.05.2017 22:43
Smaczny deser;))

Róża1

26.05.2017 21:59
bardzo fajny przepis !!!

anka1988

26.05.2017 16:35
fajny deser, bardzo smacznie się zapowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat