Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

KASZA GRYCZANA Z WIEPRZOWINĄ

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana
1 szklanka
cebula
1
marchewka
2
pietruszka
2
seler
1/2
czosnek
3 zabki
łopatka wieprzowa
40 dag
piecarki
30 dag
oliwa
3 łyżki
ziele angielskie
6 ziarenek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KASZA GRYCZANA Z WIEPRZOWINĄ

Kaszę płuczemy i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na 20minut i odsączamy.
Marchew, pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę. Mięso kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki.
Na oliwie rumienimy czosnek, wyjmujemy go i na tej samej oliwie podsmażamy mięso i cebulę.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Zalewamy 1 szklanką bulionu i dusimy 30minut.
Do mięsa dodajemy kaszę i grzyby. Wlewamy pozostały bulion i dusimy ok.15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 19.01.2012 15:19
wolę z makaronem
kielcok1 05.12.2011 16:01
nie dla mnie
rakow2
rakow2 27.04.2011 15:56
solidne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak