chińskie brokuły z sosem czosnkowo-ostrygowym

chińskie brokuły z sosem czosnkowo-ostrygowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    300 g
  • olej arachidowy

    1 łyżka
  • sos ostrygowy

    2 łyżki
  • olej sezamowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagotować w woku litr wody, brokuły ugotować na parze, w drugim woku wlać olej arachidowy, wrzucić imbir i czosnek podsmażyć cały czas mieszając, dolać sos ostrygowy i olej sezamowy, wymieszać, mieszanką polać ugotowane brokuły.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magmonika1995

07.05.2012 20:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat