Przepis i sposób przygotowania na: Chow mein ze smażonym dorszem
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.
Grzyby przygotowujemy zgodnie z recepturą, osączamy i kroimy w paski.
Rybę oczyszczamy z ości, kroimy w większą kostkę, marynujemy w sosie sojowym ( 4 łyżki ) wymieszanym w cukrze palmowym, około 20 min.
Następnie oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju sezamowym.
W tym samym czasie warzywa podsmażamy na oleju, na dość wysokiej temperaturze. Do warzyw dodajemy makaron, grzyby , posiekany czosnek oraz imbir, sos ostrygowy ( 2 łyżki ) i sojowy, szybko podsmażamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z dużą ilością posiekanej natki pietruszki.
Podajemy razem ze smażoną rybą.