Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą
KROK 2. W tym samym czasie cebulę kroimy w kostkę, a następnie szklimy ją na maśle. Do cebulki dodajemy pokrojone w plastry pieczarki oraz 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i smażymy wszystko przez chwilę do momentu odparowania wody z grzybów.
KROK 3. Do podduszonej kapusty dodajemy podsmażoną cebulkę oraz pieczarki, a na patelni rumienimy kiełbasę pokrojoną w kostkę. Kiełbasę dodajemy do garnka wraz ze szczyptą ostrej papryki oraz majeranku. Wszystko dusimy przez kolejne 10 minut.
KROK 4. Po tym czasie dodajemy posiekany świeży koperek, 2 łyżki śmietany i dusimy wszystko przez kolejne 5 minut. Całość doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego! :D